Freya Hoffmeister har paddlat runt Sydamerika
Foto: Freya Hoffmeister

Freya Hoffmeister första person att paddla runt Sydamerika

Efter nästan fyra år, 27 000 kilometer och 13 länder är Freya Hoffmeister, 51, den första person som paddlat Sydamerika runt.
-Tack Gud att jag lever, skrev hon på sin blogg när äventyret avslutats.

Hoffmeister har tidigare, som första kvinna och andra person, även paddlat runt Australien utan assistans och har slagit flera rekord när det gäller att paddla långt och snabbt runt öar. 2007 paddlade hon runt Island på 33 dagar vilket gav en snittfart på 65 kilometer per dag. Hon har också satt rekord i  att paddla Nya Zeelands södra del på 70 dagar.

freya hoffmeisterPaddling mot målet i Buenos Aires.

Det tog henne 857 paddeldagar att sig runt Sydamerika. Till det kom dagar för återhämtning och ett par resor hem till Tyskland där hon har sin man och son. Resan har inte varit utan motgångar och ökända Cap Horn bjöd på vindar på 30 m/s som tvingade fram en nödlandning på en ogästvänlig klippkust.
-Sträckan mellan Panamakanaler och Sao Luiz var den mest påfrestande på grund av den extrema hettan, konstant motvind, mygg, hudproblem, grund och sumpiga kuststräckor utan torra platser att campa på, säger hon i ett pressmeddelande på sin hemsida.

 

Dela med dina vänner