Om oss

Vi som driver kajakaventyr.com är

dan roupe

Dan Roupe

Min största bedrift utomhus är att ha fått morsan att göra sin första fjällvandring vid 62 års ålder. Och så korsat Sarek i barfotaskor förstås. Skutseglare och STF stugvärd. Utbildad vid Poppius Journalistskola.

Jonas Skarstam

Jonas Skarstam

Vattenälskande civilingenjör som paddlat i de flesta av Sveriges skärgårdar. På meritlistan finns bland annat en seglats över Atlanten, fjällvandringar med familjen samt en moppetur från Smygehuk till Treriksröset.

Ta steget ut med oss

Vi vill sänka trösklarna för dig som vill ta steget från inneliv till friluftsliv. Hur kan vi hjälpa dig?

Vi som driver Kajak & Äventyr heter Jonas & Dan och är det någonting vi är experter på så är det att vara nybörjare på friluftsliv. När vi träffades första gången var vi 13 år och det första vi hittade på tillsammans var att hela klassen skulle ut och paddla. På mötet som vi ordnade med föräldrarna blev det helt tyst. Sedan räckte Jonas pappa Åke upp handen och sa: “Om ungarna vill paddla så är det klart att de ska få paddla. Jag ställer upp.” Det blev en tripp längs Rönne Å i kanadensare. Och för det är vi Åke evigt tacksamma.

Sedan dess har vi varit ständiga nybörjare på att: paddla havskajak, fridyka till havets botten, barfotavandra i Sarek, segla till Danmark – och över Atlanten, vintertälta nedanför Kebnekaise, rutscha nerför en älv i en advancerad badring, vindsurfing, och att jaga fisk med harpungevär på 20 meters djup. Vi har också varit nybörjare på att få med oss både små barn och gamla föräldrar ut på stigar, snö och isar.

Vi har gjort en massa fel. Packa för tungt, fått skoskav, gått för långt, gått fel, glömt att förtöja, paddlat med dålig teknik och blivit överraskade av hur kallt det kan vara på fjället när solen går ner. Vissa av dem hörde äventyret till men andra misstag hade vi kunnat vara utan. Framförallt har vi lärt oss att uteliv inte behöver vara så himla svårt och vi tror att alla kan hitta sin nivå utan att det blir vare sig farligt, dyrt eller för jobbigt. Om vi kan – så kan du.

Alla kan ta ett steg, oavsett om det är steget från inne till ute, till den första fjällvandringen, ett paddeltaget i havskajak eller första natten i tält på vintern.

Är du redo att ta första lilla steget? Det är inte så läskigt alls faktiskt. Börja hemma i soffan med att läsa vår introduktion till fjällvandring eller den om paddling (båda är gratis)! Sedan är det bara att höra av dig om du har några frågor. Ställ din fråga här. Eller så fortsätter du att läsa om några spännande mål för din nästa tur:

Kungsleden (gratis)
Jämtland: Stensdalen (gratis)
Tarradalen (gratis)
Bohuslän (gratis)
Stockholms skärgård (gratis)
Höga Kusten (gratis)

Känn dig 100% välkommen att höra av dig. Det finns inga konstiga eller dumma frågor – vi vet som sagt hur det är att vara nybörjare och har själva undrat över om vi räknat rätt på kalorier, hur man luktar efter en vecka i samma underställ (bättre än man tror!), eller varför det tar så mycket längre tid att gå en mil i fjällen jämfört med hemma. Och om vi inte själva vet svaret så tar vi reda på det!

Så fråga på – och gilla vår sida på Facebook såklart 🙂

Med vänlig hälsning,
Jonas & Dan

PS Du kanske själv har varit nybörjare på uteliv och vill dela med dig av dina allra bästa tips, smultronställen eller hur du gör för att leva en livsstil med massor av uteliv? Eller vill du hjälpa fler att komma ut i naturen? Hör gärna av dig till oss och tipsa! Mail:
info@kajakaventyr.com eller via kontaktformuläret längst ner på sidan.

Referensjobb

Kajakäventyr.com har levererat foto och text till Expressen, Östersundsposten, Mälarö tidning och Fjällräven AB. Vi har också stöttat Fjällrävsprojektet med foto. Våra texter och bilder är till salu och vi tar även uppdrag för text och bildproduktion i segmentet expeditioner och friluftsliv. Kontakta oss för mer info och offert.

fjallraven-logo_1
op
MT.se

Kontakta oss

    Epost *

    Meddelande *

    * obligatoriska fält