Systrarna Davidsson årets kvinnliga äventyrare 2014

Johanna och Caroline Davidsson har utsetts till årets kvinnliga äventyrare. Priset delades ut på Vildmarksmässan i Stockholm. Caroline är ute på stugvärdsuppdrag för STF så Kajak & Äventyr säger grattis passar på att ställa några frågor till Johanna.

Hur känns det att få priset?
– Väldigt roligt att få en sådan ärofylld utmärkelse! Det var inget vi hade trott när vi kom på iden. Det är roligt att andra också tycker att vår Grönlandstur var ett äventyr.

Har ni några nya planer?
-Vi har inga flygbiljetter bokade… Men turen har gett mersmak så det blir i vart fall inte den sista!

Vad saknar ni mest från Grönlandsturen?
– Jag saknar det enkla livet där man inte har mobiltäckning och det viktiga för dagen är att ta sig mot sitt mål och se till att hålla sig varm och mätt. Det är speciellt att leva efter vädret och dagen bestäms utifrån väder och vind.

Juryns motivering lydde:
”Årets kvinnliga äventyrare har som första svenskar korsat Grönland från syd (Narsaq) till norr (Qaanaaq) non-stop. Caroline och Johanna Davidsson har visat på stor erfarenhet genom att genomföra en 230 mil och 36 dagar lång expedition med skidor och kite över hela inlandsisen. De har visat att det går att genomföra en stor expedition bredvid heltidsjobb och att äventyr ska vara roligt.

Läs gärna vårt reportage om deras strapats!

Dela med dina vänner