fiskesup test

FiskeSUP – Test av SUP för fiske

Efter testet insåg vi att uppblåsbar SUP anpassad för fiske är en fantastiskt produkt som kan få fler människor att uppleva naturen oftare och numer säljer vi Sea Eagle FishSUP 126 i vår egen butik Luftkanot.se. Artikeln innehåller länkar dit.

En fiskeSUP är en Stand Up Paddel board anpassat för fiske. Vi har under en helg testat och utvärderat en SUP anpassat för fiske från amerikanska tillverkaren SeaEagle.

SUP står för Stand Up Paddle board och är en stor surfbräda som man står upp och paddlar på med en paddel. Brädan är ofta uppblåsbar och har därför blivit mycket populär och enkel att ta med sig på semestern. Materialet är tillverkad med så kallad ”drop stitch” teknik vilket gör brädan kan pumpas mycket styv och hård.

Skillnad mellan FiskeSUP och vanlig SUP

  • bredare och längre, och därmed stabilare
  • har fäste för elmotor
  • stol som kan rotera 360 grader
  • medföljande spöhållare (4 st)
  • medföljande väska för drag m.m.
  • kommer med både SUP paddel samt kajakpaddel
  • totalvikten är något högre

Det finns ett antal saker som skiljer en fiskeSUP mot en vanlig SUP. FiskeSUPen är både bredare och längre och därmed betydligt stabilare än en vanlig SUP. Även stjärten är bred, vilket bidrar till stabiliteten. Detta är viktigt när man står upp och fiskar. FiskeSUPen kommer med en stol som går att rotera 360 grader. Stolen är mycket skön och praktiskt när man vill fiska lite mer än bara en kort stund. Har man dessutom en elmotor är det bekvämt att sitta ner och köra. En annan praktisk detalj är spöhållarna. Det finns två vid stolen och två framtill. När man paddlar placerar man fiskespöet i spöhållaren istället för att bara lägga ner spöet på SUPen.

Utvärdering

Känslan och upplevelsen att fiska från FiskeSUP´en från Seaeagle var långt över förväntan! Att glida fram helt ljudlöst till vakande vikar och vassdrag var magiskt. Du når ställen som man inte når från land, vilket gör fisket mer spännande. Det blir lätt att fiska av olika områden, då brädan var lättpaddlad trots att den är större och bredare.än en vanlig SUP. Brädan var oerhört stabil, vilket kändes viktigt en höstdag då fisket gjordes med vanliga kläder och man vill undvika att trilla i vattnet.

FiskeSUP’en kommer i en stor bag som man kan bära på ryggen. Dock får inte stolen plats i ryggsäcken, och vår upplevelse är att man inte går långa sträckor med den. Även fiskespö och drag ska med, samt ofta även mat och dryck. Dock är den lätt att packa in i bilen och ta med sig.

Är du intresserad av mer information om denna fiske-SUP, läs mer och köp på luftkanot.se.

Dela med dina vänner