SSDF Fridykningsläger
SSDF Fridykningsläger

Fridykningsläger för nybörjare

Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) anordnar i år ett fridykningsläger för den som har viss vana av fridykning men som vill prova på att dyka utomhus.
-Deltagarna kan förvänta sig att få vara mycket i vattnet under kontrollerade former. Vi har säkerhetsorganisation med bland annat följebåt på plats, säger Magnus Roslund som anordnar lägret. Och så får man träffa mycket folk som gillar dykning såklart.

SSDF Fridykningsläger
Foto: Magnus Roslund
Lägret är i Smögen och fokus ligger på att se och upptäcka västkustens marina växt- och djurliv. Tidigare år har lägret lockat olika sorters människor. Åldergränsen är 14 år men vuxna är också välkomna.
-För vissa av deltagarna är det första gången de ser, och kanske känner på (!), en brännmanet. För andra är den stora behållningen att på riktigt vara borta från föräldrarna för första gången. Det brukar också bli en bra gemenskap.

Magnus bästa tips för ett lyckat läger är att komma förbered.
-Kom glad och med varma kläder. Även om det är varmt i luften blir man kall efter många timmar i vattnet.

För att deltaga i lägret måste man ha fyllt 14 år, ha kunskaper motsvarande Fridykarcertifikat Steg 2 och vara medlem i SSDF. SSDF arrangerar även sommarläger som är inriktat på djupdyk.

Mer information om lägret finns på: SSDF’s hemsida

Anmälan görs till Magnus Roslund
epost: mroslund@telia.com
mobil: 0727-294450

Dela med dina vänner