torkugn stöckli

Test av torkugn Stöckli

Kajak & Äventyr testar: Stöckli torkugn

Funderar du på att torka din egen mat inför kommande kulinariska uteäventyr? En torkugn underlättar torkningen en hel del jämfört med att torka i en vanlig ugn. Läs varför i vårt test av Torkugn Stöckli.

Det finns två stora fördelar med torkugn. Den första är att du slipper ockupera den vanliga ugnen flera dygn i sträck. Den är lätt att flytta runt och kan placeras var som helst. Med fördel kan torkugnen placeras i t.ex. förrådet. Då slipper du både extra värme och doften i huset från ugnen. Den andra stora fördelen är att torkugnen är effektivare än vanlig ugn och du torkar enkelt flera olika varor samtidigt vilket gör att du spar mycket tid.

Hantering av ramarna är enkel och smidig, det är lätt att förbereda och tar mycket mindre plats än plåtarna till en vanlig ugn. Torkugnens torkramar kan byggas på upp till hela nio våningar. Den som vill kan även bygga på efter hand under pågående torkning. Ramarna är lätta i plast med finmaskigt metallnät i botten. De är även lätta att diska av och kan även diskas i diskmaskin.

Den här varianten av torkugn torkar effektivt allt utom blöta puréer eller grytor – då är inte det finmaskiga metallnätet tillräcklig fint. Vi har testat att torka olika grönsaker som potatis, morötter, ärtor, svamp, lök samt olika bär som jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär. Även köttfärssås fungerar utmärkt att torka.

torkugn stöckli grönsaker

Test av Stöckli torkugn
  • Vertikal torkugn
  • Går att bygga på upp till 9 våningar
  • Timer upp till 12 h
  • Termostat 20-70 grader Celsius
  • Tyst

Sammanfattning

torkugn stöckli ärtor
Du torkar enkelt flera olika maträtter och råvaror samtidigt.

Stöckli är en trevlig torkugn som gör vad den ska, torkar mat. Lätt och smidig med användbar timer som gör att du kan torka när som helst på dygnet. Den är även tyst. Du kommer bli positivt överraskad av hur smidigt och praktiskt det är jämför med att torka i vanlig ugn.

Plus
– enkel och smidig att använda
– stor kapacitet, upp till 9 våningar
– tyst

Minus
– priset
– klarar inte blöta pureer

Testet gjordes på initiativ av Kajak & Äventyr med utrustning som lånats av Friluftsmeny.

Dela med dina vänner