julklappar friluftsliv tips

Elva julklappar & presenter för friluftsliv under 200 kronor

Friluftsprylar som håller i längden och har bra prestanda är ofta rejält dyra. Samtidigt finns det en mängd billiga ”bra-att-ha”-prylar som är av låg kvalitet – eller helt onödiga. Här listar vi elva tips på bra presenter till friluftsmänniskan. Alla kostar under 200 kronor (eller mycket nära), en är gratis och en kan du göra själv!

Artikeln innehåller inkomstlänkar och om du köper något så går 1% till att rädda den svenska fjällräven.

1. Termos: Primus
För mat (röd eller svart) eller dryck. Ett måste på skridskoisen och ett alternativ till friluftskök för stugturen och alla andra tillfällen när det går bra att preppa lunchen på morgonen. Eller på vilket vardagsäventyr som helst.

2. Tåstrumpor Injinji
Skönaste och varmaste lösningen för vandring, löpning och längdåkning om du frågar mig. Dessutom mindre risk för skav. Behövs ofta fyllas på och är därmed alltid en uppskattad present.

3. Tändstål LightMyFire
Slipp ångest för blöta tändstickor eller tändare som strular. Ett bra tändstål räcker länge och tänder både brasor och stormkök när det blåser och hällregnar. Högt värde för liten slant på denna pryl

4. Akupunkturboll Casall
Är mottagaren löpare lider han eller hon antingen redan av hälsporre – eller så är det av största vikt att undvika den här jobbiga åkomman. Vare sig det är i förebyggande eller åtgärdande syfte så hjälper en akupunkturboll till att stretcha ut fotvalv och hälar.
PS Det funkar också bra med en golfboll. Men kanske inte lika bra som present.

5. Pannlampa Pretzl Wiz
Prylen som underlättar allt under den mörka halvan av våra nordiska år. Bör också finnas med som nödpryl om något skulle hända nattetid. Finns i grått, rosa och blått.

6. Multiverktyg Victorinox Classic SD
En prylikon som innehåller knivblad, sax och skruvmejsel. Bland annat. Svårslagen när det kommer till funktion per vikt och krona. Finns i fyra färger.

7. Ytterstrumpor Merinoull Icebreaker
Om din vän inte har uppgraderat till strumpor i merinoull än så kommer tacksamheten vara stor för den här presenten. Varmare, skönare och luktar mindre än bomull och syntet. I kombination med ett par tåstrumpor är dessa ytterstrumpor perfekta för vandring och skidturer.

8. Lyxig utemat
Det är kanske inte alltid det hinns med att beställa det där som ger turen guldkant. Men det finns fina matprodukter med lång hållbarhet och som därför funkar bra som present. Vår favorit är äggpulver till frukostomeletten eller mandelgröten, men det finns massor av kul utemat att välja på hos t.ex. outnorth.se.

9. Gör en egen present
Till exempel en hemmagjord giftfri hudkräm. För valkiga paddelnävar och skönt för ansiktet efter en dag i vattnet, vinden, solen eller sanden. Du hittar recept här.

10. Utetid
Chansen finns att mottagaren redan har allt som han eller hon behöver för sitt uteliv. I så fall kan den mest uppskattade gåvan vara ett extra tillfälle att faktiskt få komma ut i naturen. Bjud på en tur eller erbjud att vakta barn eller husdjur eller vad som nu krävs för att personen ska få loss lite kvalitetstid utomhus.

11. Skänk en bättre natur
All prylkonsumtion belastar vår natur på ett eller annat sätt. Kanske är den mest uppskattade gåvan ett bidrag till ett naturvårdsprojekt istället. Vi stöttar det svenska fjällrävsprojektet som arbetar för fjällrävens bevarande i den svenska fjällvärlden. Det kan du också göra genom att ge bort ett medlemsskap i Fjällrävens vänner.

 

 

Dela med dina vänner